Definita cuvantului provincializa
PROVINCIALIZÁ, provincializez, vb. I. Refl. și tranz. A căpăta sau a face să capete trăsături specifice provincialilor (1). [Pr.: -ci-a-] – Provincial + suf. -iza.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu provincializa
Cognizantza este traducerea cuvintului awareness din limba engleza. Cognizantza este o „constiintza treaza” A fi cognizant indica o stare in care actionam sau gindim cu „constiintza de sine” Termenul este diferit de cognitie care se refera la un proces de gindire si diferit de cuvintul constiintza sau constietza. Vezi definitia »
BÎRZA, com. în jud. Olt; 2.618 loc. (1991). Vezi definitia »
HIPNOTIZÁ, hipnotizez, vb. I. Tranz. (Adesea fig.) A adormi pe cineva prin hipnoză, a-l face să treacă la starea de hipnoză, a provoca apariția unor faze hipnotice în celula scoarței cerebrale. – Din fr. hypnotiser. Vezi definitia »
CLOROFORMIZÁ, cloroformizez, vb. I. Tranz. A anestezia, a adormi un bolnav cu ajutorul cloroformului înaintea unei intervenții chirurgicale. – Cloroform + suf. -iza. Vezi definitia »
DESOVIETIZÁ vb. tr. a lua măsuri de înlăturare a unor instituții, a unui regim de tip sovietic. (< de1- + sovietiza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z