Definita cuvantului colaj
COLÁJ s.n. (Franțuzism) 1. Legătură permanentă nematrimonială; concubinaj. 2. Procedeu de execuție a unor lucrări de pictură sau de ornamentație prin lipirea sau alipirea a diferite materiale sau elemente. ♦ Spectacol de teatru alcătuit din diferite fragmente. 3. Operație de încorporare în anumite mase alimentare a unor substanțe. ◊ Colajul sucurilor = completare a limpezirii enzimatice prin adăugare de gelatină alimentară. [< fr. collage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colaj
MULÁJ s. n. 1. reproducere prin mulare în ipsos, ceară etc. a unui lucru. 2. tipar din pânză sau hârtie după care se croiește o haină. (< fr. moulage) Vezi definitia »
BISTURNÁJ s.n. (Vet.) Metodă învechită de castrare la taur și berbec, prin torsionarea manuală a fiecărui testicul în interiorul pungii testiculare. [< fr. bistournage]. Vezi definitia »
MARIVODÁJ s. n. limbaj galant, subtil; amabilitate preți-oasă. (< fr. marivaudage) Vezi definitia »
PACHETÁJ s.n. (Rar) 1. Acțiunea de a așeza în pachete; împachetare. 2. Ansamblu de efecte și obiecte ale unui soldat. [< fr. paquetage]. Vezi definitia »
FORMARIÁJ s. n. (în feudalism) interdicție de a contracta o căsătorie cu o persoană de altă condiție sau aflată în afara senioriei de care depindea servul, fără consimțământul seniorului său. (< fr. formariage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z