Definita cuvantului colocazie
COLOCÁZIE s.f. Plantă tropicală cu rizomul bogat în feculă, cultivată mai ales în Polinezia. [Gen. -iei. / < fr. colocasia, cf. gr. kolokasia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colocazie
DROGHERÍE, drogherii, s. f. Magazin în care se vând articole de parfumerie și de toaletă, precum și unele preparate farmaceutice. – Din fr. droguerie. Vezi definitia »
BĂJÉNIE, băjenii, s. f. (Înv. și arh.) 1. Fugă (în masă) a populației din cauza unei invazii dușmane, a persecuțiilor politice sau a exploatării boierești; pribegie, refugiu; timpul petrecut în pribegie. 2. (Concr.) Șiruri, coloane de băjenari. [Var.: bejắnie, bejénie s. f.] – Slav (v. sl. bĕžanije). Vezi definitia »
RADIOLOCÁȚIE s.f. Detectarea și determinarea poziției unui post de radioemisiune cu ajutorul a două sau a mai multor posturi de radiorecepție; radioreperaj. [Gen. -iei. / < engl., fr. radiolocation, rus. radiolokațiia]. Vezi definitia »
TARSOTOMÍE s. f. 1. secționare a articulației tarsului1. 2. operație în caz de entropion, constând în a rezeca o parte a cartilajului tarsian. (< fr. tarsotomie) Vezi definitia »
ADÍCȚIE s. f. dependență față de un drog, cu tendința creșterii progresive a dozelor. (< fr. addiction) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z