Definita cuvantului compilație
COMPILÁȚIE s.f. Compilare. ♦ Lucrare care conține idei, fragmente strânse din diferiți autori, fără o prelucrare personală a autorului. ♦ (Cib.) Traducere a unui algoritm dintr-un limbaj într-altul. [Gen. -iei, var. compilațiune s.f. / cf. fr. compilation, lat. compilatio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu compilație
ALOTROPÍE s. f. Proprietate a unui element chimic de a exista în două sau mai multe forme care diferă între ele din punct de vedere fizic, iar, uneori, și din punct de vedere chimic. – Din fr. allotropie. Vezi definitia »
PANCREATOSTOMÍE s. f. creare a unei fistule care să permită comunicarea canalului pancreatic cu exteriorul. (< fr. pancréatostomie) Vezi definitia »
MENORAGÍE s. f. pierdere a unei mari cantități de sânge la menstruație. (< fr. ménorragie) Vezi definitia »
POLIGRAFÍE s. f. 1. ramură industrială, procedeele de reproducere grafică a unui text, a unei figuri etc.; tehnică tipografică. 2. ansamblu de întreprinderi care se ocupă cu imprimarea și răspândirea cărților și a altor imprimate. 3. (med.) metodă de înregistrare radiologică, efectuarea mai multor expuneri pe același film în diferite momente funcționale ale organului respectiv. (< fr. polygraphie) Vezi definitia »
LIMFOCITEMÍE s.f. (Med.) Creștere a numărului limfocitelor din sânge. [Gen. -iei. / < fr. lymphocytémie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z