Definita cuvantului condropterigieni
CONDROPTERIGIÉNI s.m.pl. Subclasă de pești cu scheletul cartilaginos (rechini, torpile etc.); (la sg.) pește din această subclasă. [Pron. -gi-eni, sg. condropterigian. / < fr. chondroptérygiens, cf. gr. chondros – cartilaj, pteryx – aripă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu condropterigieni
AFIDIÉNI s. m. pl. grup de insecte din ordinul homopterelor: diferite genuri de păduchi de plante (filoxera); afide. (< fr. aphidiens) Vezi definitia »
poligní (polignésc, polignít), vb. – A dărîma, a abate, a da jos, a face să cadă. Sl. polegnąti (Cihac, II, 274; Tiktin; Conev 71). Vezi definitia »
STÂRNÍ, stârnesc, vb. IV. 1. Tranz. A face ca un animal (sălbatic), o pasăre etc. să iasă din culcuș, din ascunzătoare (pentru a le prinde, a le vâna); a scorni. 2. Tranz. A mișca, a urni ceva din loc; a face să se ridice în sus praful, frunzele etc. 3. Tranz. A provoca pe cineva la ceva; a îndemna, a ațâța. 4. Refl. (Despre războaie, conflicte, fenomene ale naturii) A se porni, a se isca, a se dezlănțui, a izbucni. ♦ tranz. A da naștere la ceva; a pricinui, a cauza, a provoca. 5. Tranz. (Reg.) A născoci, a scorni, a inventa. – Et. nec. Vezi definitia »
ÎNCÂINÍ, încâinésc, vb. IV. (Var.) Încâina. [în DOOM 2] Vezi definitia »
zvoní (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. zvonésc, imperf. 3 sg. zvoneá; conj. prez. 3 să zvoneáscă Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z