Definita cuvantului constantă
CONSTÁNTĂ s.f. 1. (Mat.) Mărime cu valoare invariabilă, neschimbată. 2. (Fiz.) Mărime care caracterizează un fenomen, un material, un aparat etc. 3. Element al limbajului formalizat, reprezentând un nume socotit fix pentru același denotat. [< fr. constante].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu constantă
HIDROPEDÉZĂ s.f. Sudoare abundentă. [< fr. hidropédèse, cf. gr. hidros – sudoare, pedesis – izbucnire]. Vezi definitia »
DÉȘCĂ, dești, s. f. (Înv. și pop.) Termen familiar cu care un soldat se adresa altui soldat mai vechi în serviciu sau, p. gener., care denumea un ostaș în vârstă, cu experiență. [Pl. și: deșce] – Din scr. dečko „băiat”. Vezi definitia »
PENTAGRÍLĂ s. f. tub electronic cu vid, cu un catod, un anod și cinci grile. (după engl. pentagrid) Vezi definitia »
BACTERIÓZĂ s. f. denumire generică pentru bolile infecțioase cauzate de bacterii. (< fr. bactériose) Vezi definitia »
CARACTERÍSTICĂ s.f. 1. Caracter predominant propriu unei ființe, unui lucru, unui proces etc.; însușire tipică. 2. Partea întreagă a unui logaritm. 3. Curbă reprezentând modul în care variază o proprietate a unui sistem sau a unui dispozitiv în funcție de o anumită variabilă. ♦ Mărime sau element care determină dintr-un anumit punct de vedere modul de funcționare a unui sistem tehnic. 4. (Statist.) Caracteristică statistică = trăsătură cantitativă comună a unui fenomen sau a unui proces social-economic. [Cf. fr. caractéristique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z