Definita cuvantului prund
PRUND, prunduri, s. n. 1. Pietriș mărunt amestecat cu nisip, care se găsește pe fundul și pe malul apelor sau, în straturi, în scoarța pământului. ♦ Albie, fund de apă (cu pietriș). ♦ Pietriș mărunt care se așterne pe drumuri sau pe șosele; prundiș. 2. Mal, țărm, teren acoperit cu pietriș; prundiș; teren format din pietriș. 3. Insulă mică, fără vegetație, formată din aluviuni, pe cursul unui râu. – Din sl. prondŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prund
BRAND, branduri, s. n. (Mil.) Aruncător de mine1 (2); p. ext. proiectil de aruncător de mine. – Din n. pr. Brandt. Vezi definitia »
referend comercial Vezi definitia »
BERTRAND [bertrã], Marcel Alexandre (1847-1907), geolog francez. A introdus în știință concepția despre caracterul periodic al mișcărilor de orogeneză și a pus bazele teoriei șariajelor. Vezi definitia »
AMPERSAND, ampersanzi, [plural, gen de unde? sursa? -tavi] s.m. Simbol grafic (&) cu semnificația și; caracter folosit ca atare în special în denumirea unor firme sau produse, după modelul englezesc, sau în unele limbaje de programare. – Din engl. ampersand. Vezi definitia »
SECÚND s.n. 1. Vocea a doua care acompaniază o voce primă. 2. (Poligr.) Titlu interior al cărților și broșurilor. // s.f. Tiparul de pe a doua față a unei coli de tipar. [< fr. second, it. secondo, cf. lat. secundus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z