Definita cuvantului contraextensie
CONTRAEXTÉNSIE s.f. (Med.) Aplicare a unei forțe egale și opuse forței extensiei asupra membrelor sau a unor părți ale corpului. [Var. contraextensiune s.f. / < fr. contre-extension].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu contraextensie
ANTROPOGEOGRAFÍE s. f. Ramură a geografiei generale care studiind raportul dintre om și mediul geografic cât și răspândirea și repartiția omului pe suprafața pământului, consideră, în mod greșit, ca factor primordial al dezvoltării societății condițiile mediului natural; a stat la baza geopoliticii și a teoriilor rasiste și șovine. – Fr. anthropogéographie. Vezi definitia »
SARCOTERAPÍE s. f. tratament cu ajutorul extractelor din carnea animalelor. (< fr. sarcothérappie) Vezi definitia »
ANOVULÁȚIE s. f. lipsă a ovulației în timpul ciclului menstrual. (< fr. anovulation) Vezi definitia »
vârstnicíe (rar) (vârst-ni-) s. f., art. vârstnicía, g.-d. vârstnicíi, art. vârstnicíei Vezi definitia »
diosincrazíe (-di-o-) s. f., art. idiosincrazía, g.-d. art. idiosincrazíei; pl. idiosincrazíi, art. idiosincrazíile IDIOSINCRAZIE Termen preluat din vechea teorie umorala si insemnand initial o constitutie particulara a unui individ, datorita unui anumit amestec al umorilor fundamentale. A fost utilizat apoi pentru a desemna reactivitatea patologica a unei persoane fata de diverse substante (alimente, medicamente, polen,etc.) care nu provoaca nici o reactie suparatoare la majoritatea indivizilor. Astazi, fiind cunoscut ca este vorba de reactii alergice, termenul a iesit din uz. Idiosincrazie psihica – repulsie nemotivata fata de obiecte, persoane, fenomene din mediul inconjurator. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z