Definita cuvantului coproducție
COPRODÚCȚIE s.f. Producție cinematografică la realizarea căreia au colaborat mai multe țări. [Gen. -iei, var. coproducțiune s.f. / < fr. coproduction].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu coproducție
POSOLOGÍE s. f. Parte a terapeuticii care se ocupă cu indicațiile referitoare la dozele și la modul în care trebuie administrate medicamentele. – Din fr. posologie. Vezi definitia »
SINAFÍE s.f. Fenomen care se produce atunci când două versuri sunt strâns unite, astfel încât are loc eliziunea de la unul la altul, sau același cuvânt termină un vers și începe pe celălalt. ♦ Folosirea repetată a aceleiași conjuncții (copulative). V. polisindet. [Gen. -iei. / < fr. synaphie, gr. synapheia – unire]. Vezi definitia »
PROLANEMÍE, prolanemii, s. f. (Fiziol.) Prezență a prolanului în sânge; cantitate de prolan existentă în sânge. – Din fr. prolanémie. Vezi definitia »
COMPUTÁȚIE s.f. Calcul al timpului pentru fixarea calendarului bisericesc. [Gen. -iei, var. computațiune s.f. / cf. fr. computation, lat. computatio]. Vezi definitia »
HEMATOLOGÍE s. f. Ramură a biologiei și a medicinii care se ocupă cu studiul morfologiei, fiziologiei și patologiei sângelui și al organelor hematopoietice. – Din fr. hématologie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z