Definita cuvantului cordilieră
CORDILIÉRĂ s.f. (Geogr.) Lanț de munți cu lungimea foarte mare. [Pron. -lie-. / < fr. cordillère, cf. sp. cordillera].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cordilieră
EXPERTÍZĂ, expertize, s. f. 1. Cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert, la cererea unui organ de jurisdicție sau de urmărire penală ori a părților, asupra unei situații, probleme etc. a cărei lămurire interesează soluționarea cauzei. ♦ (Concr.) Raport întocmit de un expert asupra cercetărilor făcute. 2. (Med.; în sintagma) Expertiză medicală = a) stabilire, în urma unui examen medical, a capacității de muncă a unui bolnav sau a unui om sănătos în condițiile solicitărilor fizice și psihice din diferite profesiuni; b) consultație sau autopsie efectuată de medicul legist în cazuri de rănire, accident, viol, otrăvire, omor etc. – Din fr. expertise. Vezi definitia »
LACTÁZĂ, lactaze, s. f. (Biol.) Enzimă care transformă lactoza în glucoză și galactoză. – Din fr. lactase. Vezi definitia »
POCITÚRĂ, pocituri, s. f. 1. Faptul de a poci sau de a fi pocit; schimonosire, desfigurare, poceală. 2. Pocitanie. – Poci + suf. -tură. Vezi definitia »
foaită (pop. substantiv) = 1. neam, referitor la persoanele care fac parte din același neam, 2. gen, grup, categorie, sens conotativ referitor la persoane care au atribute sau trăsături asemanatoare sau comune, utilizat foarte des cu conotatii peiorativ-negative „e de aceași foaită cu ei”. Vezi definitia »
MAGNETOCARDIOGRÁMĂ s. f. cardiogramă înregistrată pe baza câmpului magnetic. (< engl. magnetocardiogram) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z