Definita cuvantului corion
CORIÓN s.n. Învelișul exterior al embrionului la vertebratele superioare. [Pron. -ri-on, pl. -nuri, var. corium s.n. / < fr. chorion, cf. lat. corium < gr. chorion – piele].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu corion
GERMANOFÓN, -Ă adj., s. m. f. (vorbitor) de limbă germană. (< fr. germanophone) Vezi definitia »
BATÓN s.n. Bucată lunguiață (de vanilie, de ciocolată etc.). [< fr. bâton]. Vezi definitia »
VAGÓN, vagoane, s. n. 1. Vehicul de mari dimensiuni (propulsat sau autopropulsat), care circulă pe șine și care servește la transportul persoanelor, al mărfurilor etc. ◊ Vagon de dormit = vagon cu cabine în care sunt instalate paturi pentru dormit; wagon-lit. Casă (sistem) vagon = casă ale cărei încăperi se inșiră una după alta, ca vagoanele unei garnituri de tren. ◊ Compuse: vagon-restaurant = vagon amenajat pentru a servi ca restaurant; vagon-cisternă = recipient de formă cilindrică montat pe șasiu, folosit pentru transportul lichidelor pe calea ferată. 2. Cantitate de mărfuri, de materiale care intră într-un vagon (1) și care servește ca unitate de măsură. – Din fr. wagon. Vezi definitia »
PORTAVIÓN s.n. Navă militară astfel construită încât să permită gararea, decolarea și aterizarea avioanelor. [Cf. fr. porte-avions]. Vezi definitia »
EPIPLANCTÓN s. n. plancton din zona superficială a apelor. (< fr. épiplancton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z