Definita cuvantului corporatism
CORPORATÍSM s.n. Curent de gândire și acțiune social-economică și politică, axat pe ideea corporației, ca principiu și unitate de bază a organizării și funcționării societății. [< fr. corporatisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu corporatism
ASOCIAȚIONÍSM s. n. Curent filozofic idealist care, de pe o poziție exclusiv analitică și statică, consideră psihicul ca o asociere mecanică de senzații, neglijând rolul activ al conștiinței. [Pr.: -ci-a-ți-o-] – Fr. associationnisme. Vezi definitia »
ANTROPOLOGÍSM s. n. Conceptie materialistă care privea omul în mod abstract și numai ca pe o ființă naturală, neluând în considerație faptul că el este produsul unor relații sociale în continuă schimbare de-a lungul istoriei. – Din fr. anthropologisme. Vezi definitia »
LUMINÍSM1 s. n. Varietate de clarobscur în artele plastice. – Din fr. luminisme. Vezi definitia »
ANTICLERICALÍSM s.n. Mișcare îndreptată împotriva privilegiilor bisericii și ale clerului. [Cf. fr. anticléricalisme]. Vezi definitia »
LÍBER-SCHIMBÍSM s. n. Politica economică care revendică libertatea totală a comerțului și neamestecul statului în viața economică. – liber2 + schimb + suf. -ism (după fr. libre-échange). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z