Definita cuvantului burundez
BURUNDÉZ, -Ă, burundézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Burundi sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Burundi sau burundezilor (1.), privitor la Burundi sau la burundezi, originar din Burundi. (cf. fr. burundais)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu burundez
GUINEÉZ, -Ă, guineézi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau este originară de acolo; guineean. 2. Adj. Care aparține unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau guineezilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau la guineezi, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială; guineean. (din Guineea (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
chichirez s. n. sg. 1. farmec; haz. 2. șmecherie. Vezi definitia »
ARIAS SÁNCHEZ, Oscar (n. 1940), om politic costarican. Președinte al Republicii Costa Rica (1986-1990). Activitate intensă în favoarea restabilirii păcii în America Centrală. Premiul Nobel pentru Pace (1987). Vezi definitia »
GUATEMALÉZ, -Ă, guatemalezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Guatemalei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține guatemalezilor (1) sau Guatemalei, privitor la guatemalezi sau la Guatemala. – Guatemala (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
BURGHÉZ, -Ă, burghezi, -e, adj., s. m. și f. I. Adj. Creat de burghezie, propriu acesteia, purtând caracterul ei; care face parte din burghezie. ◊ Compuse: burghezo-democratic, -ă = (despre o revoluție, rar despre un regim etc.) care urmărește (și realizează) lichidarea relațiilor feudale prin lupta revoluționară a maselor; burghezo-moșieresc, -ească = (despre un regim politic) în care burghezia își împletește interesele de clasă cu ale moșierimii și împarte puterea cu aceasta, împotriva poporului muncitor; mic-burghez, -ă = creat de mica burghezie, propriu micii burghezii, purtând caracterele ei. II. S. m. și f. 1. Persoană care aparține burgheziei; proprietar de mijloace de producție care exploatează munca salariată; capitalist. ◊ Compus: mic-burghez = a) persoană care face parte din mica burghezie; b) fig. persoană cu vederi înguste. 2. (În orânduirea feudală) Orășean. [Pl. și: burgheji] – It. borghese (fr. bourgeois). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z