Definita cuvantului rwandez
RWANDÉZ, -Ă, rwandézi, -e, s.m. și f., adj. Ruandez. (cf. fr. rwandais)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu rwandez
VIENÉZ, -Ă, vienézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Viena (capitala Austriei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de Viena sau locuitorilor săi, privitor la Viena sau locuitorii săi. (Viena (n.pr.) + suf. -ez; cf. fr. viennois, it. viennese) Vezi definitia »
HURÉZ, hurézi, s. m. (Var.) Huhurez. (cf. huhurez) Vezi definitia »
GUINEÉZ, -Ă, guineézi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau este originară de acolo; guineean. 2. Adj. Care aparține unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau guineezilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau la guineezi, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială; guineean. (din Guineea (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
DIÉZ, diezi, s. m. Semn muzical convențional pus înaintea unei note sau la începutul portativului, care arată că nota respectivă trebuie executată cu un semiton mai sus; p. ext. interval de un semiton cu care se ridică o notă sau un șir de note. ♦ (Adjectival; despre note) Ridicat cu un semiton. [Pr.: di-ez] – Din fr. dièse. Vezi definitia »
CERCHEZ, Th. Vasile (1902-1976, b. Bîrlad), chimist român. Prof. univ. la Iași și București. Unul dintre organizatorii învățămîntului superior în domeniul tehnologiei petrolului din România. Lucrări privind caracterizarea petrolului românesc („Tehnologia petrolului”) și valorificarea superioară a șisturilor bituminoase. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z