Definita cuvantului guineean
GUINEEÁN, -Ă, guineéni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau este originară de acolo; guineez. 2. Adj. Care aparține unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau guineenilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau la guineeni, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială; guineez. (cf. fr. guinéen)

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu guineean
CORONARIÁN, -Ă adj. Al arterelor coronare. [Pron. -ri-an. / < fr. coronarien]. Vezi definitia »
PARIZIÁN, -Ă, parizieni, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Parisului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Parisului sau parizienilor (1), privitor la Paris sau la parizieni; (originar) din Paris; specific Parisului. [Pr.: -zi-an] – Din fr. parisien. Vezi definitia »
chiorfârtán s.n. (reg., înv.) bucată de carne necântărită, ciosvârtă, hurtă. Vezi definitia »
AUTOVÁN s. n. autovehicul cu caroserie special construită pentru transportul animalelor. (< auto2 + engl. van, vehicul) Vezi definitia »
CALEDONIÁN s.n. (Geol.) Etaj inferior al devonianului. // adj. Care aparține acestui etaj. [< fr. calédonien, cf. Caledonia – numele antic al Scoției]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z