Definita cuvantului criohidrat
CRIOHIDRÁT s.m. (Chim.) Substanță cristalizată obținută prin răcirea în apă a unei soluții. [< fr. cryohydrate].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu criohidrat
ÎMPACHETÁT s. n. Împachetare (1). – V. împacheta. Vezi definitia »
NEÎNGHEȚÁT adj. v. RAVAC (1). Must care se scurge de la sine din strugurii puși în teasc (fără presare); vin superior obținut din acest must; vin limpede, separat de drojdie, prin trecerea lui dintr-un butoi în altul; vin rămas neînghețat dintr-un butoi expus la temperaturi joase. [DEX '98] Vezi definitia »
DEGENERÁT, -Ă, degenerați, -te, adj. Care și-a pierdut însușirile morfologice sau funcționale (caracteristice genului sau speciei). – V. degenera. Vezi definitia »
PRINCIPÁT s. n. 1. regim politic în primele două secole ale Imperiului Roman, cu un împărat care își împărțea autoritatea cu senatul de origine republicană. 2. domnia unui împărat roman. 3. teritoriu condus de un principe. 4. demnitatea de principe; timpul în care se exercită. (< fr. principat, lat. principatus) Vezi definitia »
PLUTOCRÁT, -Ă s.m. și f. (În orânduirile bazate pe exploatare) Persoană care aparține clasei dominante și care, datorită averii de care dispune, participă la conducerea statului și exercită o influență politică importantă. [< fr. ploutocrate]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z