Definita cuvantului kripton
KRIPTÓN s.n. Element chimic din familia gazelor rare, folosit la umplerea becurilor cu incandescență. [Var. cripton s.n. / < fr. krypton, cf. gr. kryptos – ascuns].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu kripton
MOLTÓN s.n. Țesătură de bumbac sau de lână moale, călduroasă. [Pl. -onuri, -oane. / < fr. molleton]. Vezi definitia »
TARDIÓN, tardioni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară ipotetică, a cărei viteză este mai mică decât viteza luminii. – Din engl. tardyon. Vezi definitia »
BAGRATION, Piotr Ivanovici, prinț (1765-1812), general rus. În timpul Războiului ruso-turc (1806-1812), a condus armata rusă din Principatele Române (1809-1810). S-a distins în bătăliile de la Austerlitz (1805), Eylau și Friedland (1807). Rănit mortal în bătălia de la Borodino (sept. 1812). Vezi definitia »
JARGÓN, jargoane, s. n. 1. Limbaj specific anumitor categorii sociale, profesionale etc., care reflectă fie dorința celor ce-l vorbesc de a se distinge de masa mare a vorbitorilor, fie tendința de a folosi termeni specifici profesiunilor respective și care se caracterizează prin abundența cuvintelor și expresiilor pretențioase, de obicei împrumutate din alte limbi, sau a celor de îngustă specialitate. 2. (Înv., azi impr.) Dialect, grai. – Din fr. jargon. Vezi definitia »
GARDÓN s.m. Mic pește alb de apă dulce. [< fr. gardon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z