Definita cuvantului elo
ÉLO subst. (Șah; în sintagma) Sistem ~, punct(e) ~ = Metodă de evaluare introdusă de către matematicianul american de origine maghiară Élő Árpád (1903 – 1992). În conformitate cu acest sistem, fiecărui jucător de șah i se atribuie un număr inițial de puncte, care poate crește sau scădea în funcție de rezultatele pe care le obține în turneele de șah. Acest sistem stă astăzi la baza clasificării jucătorilor de categorie internațională. Cu ajutorul acestui sistem și luând ca punct de plecare cea mai bună perioadă de cinci ani a fiecărui jucător, Élő a determinat lista celor mai valoroși șaptezeci, activi între anii 1855 și 1963. Acest clasament este condus de Lasker, Capablanca și Botvinnik, fiecare cu câte 2720 de puncte. (din Élő (n. pr.)) [Dicț. de șah, Ramón Ibero, Ed. Martínez Roca, BCN, 1977]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu elo
PÍCCOLO s. n. (muz.) 1. cel mai mic instrument dintr-o familie. 2. registru de orgă. (< it. /flauto/ piccolo) Vezi definitia »
lolololololo Vezi definitia »
RETICULO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la o) rețea”, „reticular”. [Var. reticul-. / < fr. réticulo-, cf. lat. reticulum]. Vezi definitia »
PÓLO s.n. Joc cu mingea practicat călare, în care mingea este lovită cu niște bastoane lungi. ♦ Polo pe apă = polo practicat pe apă, înotătorii încercând să marcheze puncte zvârlind mingea în poarta adversarilor. [< fr., engl. polo < cuv. tibetan]. Vezi definitia »
OCHLO- elem. „mulțime”, „aglomerație”. (< engl. ochlo-, cf. gr. ochlos) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z