Definita cuvantului cvadrilobat
CVADRILOBÁT, -Ă adj. (Despre organele unor plante) Cu patru lobi. [Var. cuadrilobat, -ă adj. / < fr. quadrilobé].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cvadrilobat
CELENTERÁT, celenterate, s. n. (La pl.) încrengătură de animale inferioare, de obicei marine, care au corpul cu pereții alcătuiți din două straturi de celule și cu o cavitate digestivă în interior; (și la sg.) animal care face parte din această încrengătură. ◊ (Adjectival) Meduza și coralii sunt animale celenterate. - Din fr. coelentérés. Vezi definitia »
SEMIINDUSTRIALIZÁT, -Ă, semiindustrializați, -te, adj. Care a fost parțial industrializat. [Pr.: -stri-a-] – V. semiindustrializa. Vezi definitia »
NELUMINÁT, -Ă, neluminați, -te, adj. (Adesea fig.) Care nu este luminat, lipsit de lumină. – Ne- + luminat. Vezi definitia »
AUTOMÁT, -Ă, automați, -te, adj., s. n. 1. Adj. (Despre aparate, mașini etc.) Care este acționat printr-un dispozitiv mecanic; (despre anumite operații; adesea adverbial) care se efectuează prin acțiunea unui dispozitiv mecanic. ◊ Armă automată (și substantivat, n.) = armă de foc la care armarea se face fără intervenția omului; p. restr. pistol-mitralieră. ♦ (Adesea adverbial) Care se face, se execută de la sine, fără participarea rațiunii sau voinței. Gest automat. 2. S. n. Dispozitiv, aparat, mașină care efectuează o anumită operație fără intervenția omului. Automat de scară = dispozitiv care asigură iluminarea temporizată a holurilor și scărilor interioare din blocuri. ♦ Fig. Persoană fără voință, fără inițiativă, care face totul mecanic. [Pr.: a-u-] – Din fr. automate. Vezi definitia »
GARANTÁT, -Ă adj. (despre mărfuri, obiecte etc.) a cărui funcționare sau valoare sunt asigurate de fabricant sau vânzător. ◊ (adv.) sigur, neîndoielnic. (< garanta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z