Definita cuvantului cuadrupla
CUADRUPLÁ vb. I. v. cvadrupla.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cuadrupla
la la ala a a de, cejgdt t______CKHINIEZ Vezi definitia »
CABLÁ vb. tr. 1. a instala cabluri de telecomunicații; a conecta la o rețea electrică, telefonică, tv. 2. a răsuci un ansamblu de fire de sârmă pentru a forma un cablu. (< fr. câbler) Vezi definitia »
CARAMBOLA s. Fructul unui arbore exotic, originar din Asia de sud-est (Averrhoa carambola), de culoare galben-verzuie, de 7-12 cm lungime, caracterizat prin cinci nervuri longitudinale adânci, astfel că tăiat transversal se obțin felii de forma unor stele (engl. starfruit), cu miezul gălbui și cu puține semințe, având gust acrișor și aromă de iasomie; se consumă natur, în salate și cocteiluri de fructe, feliile fiind utilizate și ca elemente de decor. Vezi definitia »
BARRANQUILLA [barrankíλa], oraș în N Columbiei, la gurile fl. Magdalena, port la Oc. Atlantic; 1,35 mil. loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Centru ind. (constr. navale, produse textile, alim. și chimice, ciment) și comercial (export de cafea și produse petroliere). Universitate. Fundat în 1629. Vezi definitia »
PROFILÁ vb. I. tr., refl. 1. a (se) înfățișa în profil; a (se) reliefa, a (se) contura. 2. a face să iasă, a ieși în evidență. 3. a (se) specializa într-un anumit domeniu. II. tr. 1. a organiza într-un anumit fel (o instituție, o întreprindere etc.). 2. a lamina o bară metalică dându-i un profil uniform în lungime. ◊ a fasona un obiect, un material pentru a-i da un anumit profil. (< fr. profiler) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z