Definita cuvantului chintal
CHINTÁL s.n. Unitate de măsură egală cu 100 kg (folosită mai ales pentru cereale). [Var. cvintal s.n. / < fr. quintal, cf. ar. quintar].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu chintal
SUPRANATURÁL, -Ă adj. (Despre fenomene, ființe etc.; în concepțiile mistice) Care se pretinde că ar fi mai presus de forțele și de legile naturii și împotriva lor; care nu s-ar putea explica în mod obișnuit, în mod natural; miraculos, fantastic. ♦ Extraordinar, excepțional. // s.n. Ceea ce se pretinde a fi mai presus de legile naturii. [< supra- + natural, după fr. surnaturel]. Vezi definitia »
INEGÁL, -Ă adj. Care nu este egal, care nu este identic; lipsit de egalitate. ♦ Schimbător; neuniform; neconstant. [Cf. fr. inégal]. Vezi definitia »
CERBAL, com. în jud. Hunedoara; 902 loc. (1991). Important tezaur compus din obiecte de podoabe dacice din argint (sec. 1), însoțit de c. 500 denari romani de argint (sec. 2-1 î. Hr.). Vezi definitia »
NONCONVENȚIONÁL, -Ă adj. neconvențional. (< fr. non-convenionnel) Vezi definitia »
privál (priváluri), s. n. – Viitură, viroagă, făgaș produs de curentul de apă. Sl. *privalŭ, din privaliti „a împinge”, cf. slov. prival (Tiktin; Conev 40; Candrea); cf. prăval. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z