Definita cuvantului culee
CULÉE s.f. 1. (Constr.) Masiv de zidărie care prin masa sa rezistă la împingerea unui arc, a unei bolți sau a unei arcade. ♦ Fiecare dintre cele două picioare ale unui pod, situate pe maluri. 2. Canal prin care metalul topit se scurge din tiparul piesei. [Pron. -le-e. / < fr. culée].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu culee
ROZACÉE1 s. f. pl. familie de plante dicotiledonate, lemnoase și erbacee, cu staminele inserate pe caliciu: trandafirul. (< fr. rosacées) Vezi definitia »
ABIETINÉE s.f.pl. Abietacee. [< fr. abiétinées]. Vezi definitia »
VALERIANACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate gamopetale, care are ca tip valeriana; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ri-a-na-ce-e, sg. invar. / < fr. valérianacées]. Vezi definitia »
DIATOMEE, s.f. la pl. Clasă de alge unicelulare și coloniale de culoare brună, al căror tal este protejat de două valve (epi- și hiopvalvă) impregnate cu dioxid de siliciu, și care trăiesc în apele mărilor, izvoare montane, mlaștini și în sol. (cf.gr. dia – prin mijloc + gr.temnein – a tăia) Vezi definitia »
ORTOPNÉE s.f. (Med.) Dispnee în care bolnavul nu poate respira decât în picioare, în poziție dreaptă. [< fr. orthopnée, cf. gr. orthos – drept, pnoia – respirație]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z