Definita cuvantului cuproaliaj
CUPROALIÁJ s.n. Aliaj bogat în cupru. [Pron. -pro-a- / cf. fr. cupro-alliage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cuproaliaj
ȘAIDÁJ, șaidaje, s. n. Operație de alegere manuală a minereurilor, însoțită de spargerea acestora cu ciocanul de mână. [Pr.: șa-i-] – Din fr. scheidage. Vezi definitia »
CARENÁJ s.n. 1. Carenare. ♦ Înclinarea pe un bord a unei nave în stare de plutire în vederea reparării carenei; abataj (4). 2. Îmbrăcăminte (de tablă sau de placaj) aplicată unui corp pentru a-i micșora rezistența aerodinamică. [Cf. fr. carénage, it. carenaggio]. Vezi definitia »
PLATELÁJ, platelaje, s. n. Element de construcție al unui pod care susține calea podului și transmite greutatea acesteia și încărcările mobile la grinzile podului. – Din fr. platelage. Vezi definitia »
MACROLIMBÁJ, macrolimbaje, s. n. (Inform.) Limbaj de programare cu posibilități de definire prin substituire a unor tipuri de date și instrucțiuni. – Cf. engl. macrolanguage. Vezi definitia »
DEZAVANTÁJ, dezavantaje, s. n. Împrejurare neprielnică, nefavorabilă pentru cineva (în raport cu altcineva), aspect sau condiție care creează cuiva o situație de inferioritate; inconvenient. ♦ Prejudiciu, pagubă. – Din fr. désavantage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z