Definita cuvantului dentistică
DENTÍSTICĂ s.f. Stomatologie. [Gen. -iei. / < dentist + -ică].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dentistică
LEUCOCITOGENÉZĂ s. f. (Biol.) Proces de formare a leucocitelor. [Pr.: le-u-] – Din fr. leucocytogenèse. Vezi definitia »
SILVOSTÉPĂ s.f. Regiune de trecere între o zonă de pădure și o zonă de stepă, cu vegetație formată din arbuști; antestepă. [< fr. sylvosteppe]. Vezi definitia »
NÓRMĂ s.f. 1. Regulă obligatorie, lege după care trebuie să se conducă cineva sau ceva. ♦ (Estet.) Regulă, canon al creației artistice. 2. Totalitatea condițiilor minimale pe care trebuie să le îndeplinească un sportiv pentzru a se califica, a obține un titlu. 3. Criteriu, mijloc de apreciere. 4. Cantitate de produse care trebuie realizată de un muncitor într-o unitate de timp. 5. Numele autorului și titlul prescurtat al lucrării, imprimate cu litere mici în colțul stâng de jos al primei pagini din fiecare coală de tipar. 6. (Mat.) Număr pozitiv care se asociază anumitor mărimi matematice și care generalizează proprietățile, valorile absolute ale numerelor și ale modului numerelor complexe. [Cf. lat. norma, fr. norme, rus. norma]. Vezi definitia »
OLICÍCĂ, olicele, s. f. Oliță. – Oală + suf. -icică. Vezi definitia »
CHÉMBRICĂ s.f. Pânză de celofibră sau de bumbac, cu fire extrem de fine și dese. [< engl. cambric]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z