Definita cuvantului psihofizic
PSIHOFÍZIC, -Ă, psihofizici, -ce, s. f., adj. 1. Curent psihologic care studiază pe cale experimentală raporturile cantitative dintre intensitatea stimulilor fizici și intensitatea stărilor psihice corespunzătoare, dând o formulare matematică concluziilor obținute. 2. Adj. Care aparține psihofizicii (1), privitor la psihofizică. 3. Adj. Care aparține psihicului și fizicului, privitor la psihic și la fizic. – Din germ. Psychophysik, fr. psychophysique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu psihofizic
BITEMÁTIC, -Ă adj. referitor la bitematism. ◊ cu două teme. (< it. bitematico) Vezi definitia »
CALENDARÍSTIC, -Ă adj. Referitor la calendar; făcut potrivit calendarului. [< calendar + -istic]. Vezi definitia »
ACÉTIC, -Ă, acetici, -ce, adj. (În sintagmele) Acid acetic = acid organic obținut sintetic sau prin oxidarea alcoolului etilic, care se prezintă ca un lichid incolor, cu miros înțepător și este folosit în industria coloranților, farmaceutică, în alimentație etc. Fermentație acetică = fermentație care transformă alcoolul etilic în acid acetic, folosită la fabricarea oțetului. Aldehidă acetică = lichid incolor cu miros înțepător, folosit la prepararea acidului acetic, a acetatului de etil, în industria chimică de sinteză etc.; acetaldehidă. – Din fr. acétique. Vezi definitia »
ASTRONÓMIC, -Ă, astronomici, -ce, adj. Care aparține astronomiei, care se referă la astronomie. ♦ Fig. De proporții foarte mari. – Din fr. astronomique, lat. astronomicus. Vezi definitia »
AUTOGNÓSTIC, -Ă adj. referitor la autognozie. (< fr. autognostique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z