Definita cuvantului psihofiziologie
PSIHOFIZIOLOGÍE s. f. Parte a psihologiei care se ocupă cu studierea proceselor psihologice în raport cu procesele fiziologice din organism, în special cu cele din sistemul nervos central. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. psychophysiologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu psihofiziologie
ENCICLOPEDÍE, enciclopedii, s. f. 1. Tip de lucrare lexicografică de proporții diferite care tratează sistematic termeni de bază (nume comune și proprii), noțiuni din toate domeniile sau dintr-un anumit domeniu de cunoștințe, fie în ordine alfabetică, fie pe probleme sau pe ramuri. 2. Ansamblu multilateral de cunoștințe omenești. ◊ (Fam.) Enciclopedie ambulantă = persoană care are cunoștințe multe, diverse și precise. – Din fr. encyclopédie. Vezi definitia »
FULGURÁȚIE s.f. 1. Fulgerare fără tunet în regiunile înalte ale atmosferei. 2. Scânteie electrică de înaltă frecvență folosită pentru cauterizări. [Gen. -iei, var. fulgurațiune s.f. / cf. fr. fulguration, lat. fulguratio]. Vezi definitia »
METEORIZÁȚIE s.f. 1. Totalitatea modificărilor fizice și chimice suferite de roci în contact cu atmosfera. 2. Meteorism. [Gen. -iei. / < fr. météorisation]. Vezi definitia »
ROMÂNOFOBÍE s. f. ură față de români. (< român + -fobie2) Vezi definitia »
SPÉRMIE1 s. f. spermatozoid. (< germ. Spermie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z