Definita cuvantului degelifica
DEGELIFICÁ vb. I. tr., intr. (Rar) A (se) dezgheța. ♦ (Despre geluri coloidale) A cristaliza. [< de + gelifica, după fr. dégeler].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu degelifica
CONVOCÁ vb. tr. a chema (oficial) într-un loc un grup de persoane, un corp constituit. (< fr. convoquer, lat. convocare) Vezi definitia »
RISCÁ vb. I. tr., intr. a-și pune în primejdie viața, onoarea etc., a se expune unui pericol. II. intr. a intra într-o acțiune nesigură, a încerca la noroc. (< fr. risquer) Vezi definitia »
ÎNCERCÁ, încérc, vb. I. Tranz. 1. A verifica un lucru spre a-i controla însușirile; a proba. ◊ Expr. Pe încercate = cu ajutorul, prin mijlocirea unei probe. ♦ Refl. recipr. A-și măsura forțele în luptă cu cineva. 2. A întreprinde un lucru ca exercițiu, de probă; a face tentative de... ♦ A-și da silința să..., a face sforțări, a căuta să... 3. A fi cuprins de un sentiment, de o senzație; (despre sentimente, senzații etc.) a se face simțit, a cuprinde pe cineva. – Lat. pop. in-circare. Vezi definitia »
tehnica a imaprtirii unui teren agricol in parcele Vezi definitia »
YÚCCA s.f. (Bot.) Plantă liliacee din India și America, aclimatizată în țările temperate. ♦ Fibră textilă obținută din această plantă. [Scris și yuca. / < engl., fr. yucca, cf. fr., sp. yuca]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z