Definita cuvantului delint
DELÍNT s.n. Material fibros preparat din lintersul extras de pe semințele de bumbac, care se întrebuințează ca materie primă la fabricarea hârtiei fine și a mătăsii artificiale. [< fr. délint].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu delint
EXTRACURÉNT s.m. Curent care se produce în aer în momentul când se deschide un circuit străbătut de un curent electric datorită autoinducției și care se manifestă printr-un arc. [Cf. fr. extra-courant]. Vezi definitia »
CARPENTIER Y VALMONT, Alejo (1904-1980), scriitor și muzicolog cubanez. Romane de tehnică suprarealistă, inspirate din realitățile și istoria Antilelor („Împărăția acestei lumi”, „Pașii pierduți”, romanul „Recursul la metodă”). Versuri. Vezi definitia »
DECURÉNT, -Ă, decurenți, -te, adj. (Despre frunze) Cu limbul continuat și pe tulpină. – Din fr. décurrent. Vezi definitia »
HIDRATÁNT, -Ă adj. care hidratează. ♦ loțiune (sau cremă) ~ă = loțiune (cremă) folosită în cosmetică pentru a reda epidermei conținutul său de apă. (< fr. hydratant) Vezi definitia »
INTERMITÉNT, -Ă, intermitenți, -te, adj. Care încetează și reîncepe la anumite intervale, care acționează cu întreruperi; discontinuu. ♦ (Adverbial) Din când în când, la anumite intervale. – Din fr. intermittent, lat. intermittens, -ntis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z