Definita cuvantului demon
DÉMON s.m. 1. (Ant.) Geniu căruia i se atribuie puterea de a stârni dorințe, pasiuni. 2. Diavol, drac. ♦ (Fig.) Om rău. // (În forma demono-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) diavol”, „demonic”. [Cf. fr. daimon – ființă supranaturală, geniu].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu demon
PLASTRÓN s. n. 1. apărătoare din piele, căptușită, care protejează pieptul la scrimă. ◊ partea din față a unei platoșe. 2. partea din față (apretată) care acoperă pieptul la o cămașă bărbătească. 3. partea ventrală a carapacei broaștelor țestoase. 4. (med.) regiune dură la palpare. (< fr. plastron) Vezi definitia »
EXCITRÓN, excitroane, s. n. (Fiz.) Ignitron. – Din fr., engl. excitron. Vezi definitia »
TERATRÓN s. n. Emițător de unde a căror lungime depășește lungimile de undă ale luminii, dar este mai mică decât a celor folosite în radiolocație. – Din fr. tératron. Vezi definitia »
BERENSON, Bernhard (1865-1959), estetician, istoric și critic de artă american de origine lituaniană. Lucrări de bază în istoria artei, în special pentru cea a Renașterii italiene („Desenele pictorilor florentini”, „Pictori italieni ai Renașterii”, „Estetica și istoria artelor vizuale”). Vezi definitia »
COLIMASÓN s. n. scară în ~ = scară în spirală (în formă de melc). (<fr. colimaçon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z