Definita cuvantului deruta
DERUTÁ vb. I. tr. A zăpăci, a încurca; a dezorienta; a înșela. [< fr. dérouter].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu deruta
însăltá, însált, vb. I (reg.) a purta un copil în brațe săltându-l mereu. Vezi definitia »
POLÉNTA s.f. Mămăligă din mălai sau din făină de castane, obișnuită în Italia. [< it. polenta]. Vezi definitia »
PARAZITÁ vb. I. 1. tranz. (Despre paraziți) A îmbolnăvi, a infesta (un organism animal sau vegetal). 2. intranz. (Fig.) A trăi ca un parazit. [< fr. parasiter]. Vezi definitia »
ÎNCRUNTÁ, încrúnt, vb. I. 1. Refl. și tranz. A apropia sprâncenele sau a face cute între sprâncene ori pe frunte (în semn de nemulțumire, de mânie, de îngrijorare etc.); a privi aspru. 2. Refl. (Înv.) A se umple de sânge; a se înroși. – În + crunta. Vezi definitia »
SCURTÁ, scurtez, vb. I. 1. Tranz. A micșora lungimea sau înălțimea unui obiect, a reduce din lungime sau din înălțime, a face mai scurt. ◊ Expr. A scurta cuiva ghearele = a pune pe cineva în imposibilitate de a (mai) face rău. A scurta cuiva limba = a pune pe cineva în imposibilitate de a bârfi. ♦ (Înv.) A omorî, a executa (prin tăierea capului). 2. Tranz. A alege și a parcurge distanța cea mai scurtă între două puncte; a evita ocolurile, a merge direct. 3. Tranz. și refl. A face să dureze (sau să pară că durează) ori a dura mai puțin. ♦ Intranz. și tranz. A vorbi concis. – Lat. excurtare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z