Definita cuvantului chilometraj
CHILOMETRÁJ s.n. v. kilometraj. [DEX'98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu chilometraj
REPORTÁJ s. n. specie publicistică, care, folosind mijloace literar-artistice, informează operativ asupra unei situații, a unor evenimente, realizări etc. pe baza unei documentări la fața locului. ◊ car de ~ = autovehicul special dotat pentru înregistrări sau transmisiuni de radiodifuziune ori televiziune în afara studiourilor. (< fr. reportage) Vezi definitia »
ȘOMÁJ s.n. Fenomen economic caracteristic societății capitaliste, constând în inactivitatea forțată a unui număr mare de oameni ai muncii care rămân fără lucru; situația celui care nu are unde munci. [< fr. chômage]. Vezi definitia »
TIRÁJ, tiraje, s. n. 1. Numărul de exemplare în care se tipărește o carte sau o publicație periodică. ◊ Loc. adj. Cu (sau de) (mare) tiraj = care apare într-un număr mare de exemplare. 2. Multiplicare, prin copiere, a unui film, pentru a asigura numărul de copii necesar rețelei cinematografice. 3. Operație de turnare în sticle a vinului pregătit pentru fabricarea șampaniei. 4. Circulația aerului (și a gazelor de ardere) într-o instalație de încălzire cu focar (care se datorește diferenței de presiune dintre două sectoare ale coșului). – Din fr. tirage. Vezi definitia »
ATERIZÁJ s. n. Faptul de a ateriza. – Fr. atterrissage. Vezi definitia »
ZEȚÁJ, zețaje, s. n. Metodă de separare sau de concentrare a minereurilor sau a cărbunilor sfărâmați cu ajutorul unui curent de apă, pentru a obține depunerea componenților în ordinea greutății lor specifice. – Din fr. setzage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z