Definita cuvantului detașor
DETAȘÓR s.n. (Tehn.) Mașină folosită în procesul de măcinare a grâului pentru sfărâmarea solzișorilor de făină formați la trecerea prin măcinătoare. [< fr. détacheur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu detașor
PESCADÓR s.n. Navă specială înzestrată cu instalații de pescuit, de depozitare, de congelare și uneori de preparare a peștelui, folosită pentru pescuitul pe mare. [Pl. -oare. / < sp. pescador]. Vezi definitia »
PREGĂTITÓR, -OÁRE, pregătitori, -oare, adj. Care pregătește (1) ceva; care servește pentru pregătire; preparator. – Pregăti + suf. -tor. Vezi definitia »
SORTATÓR, -OÁRE s.m. și f. Muncitor care lucrează la sortarea materialelor, a produselor etc. // s.n. Mașină pentru sortat diferite materiale și produse. [< sorta + -tor]. Vezi definitia »
AMPLIFICATÓR, -OÁRE adj. Care amplifică, mărește, intensifică. // s.n. Aparat care amplifică valorile unui fenomen, luând energie de la o sursă separată. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. amplificateur, it. amplificatore, lat. amplificator]. Vezi definitia »
URMĂRITÓR, -OÁRE, urmăritori, -oare, s. m. și f. Persoană care urmărește pe cineva (pentru a supraveghea, a prinde, a aresta). – Urmări + suf. -tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z