Definita cuvantului pterodon
PTERODÓN, pterodoni, s. m. (La pl.) Gen de mamifere carnivore fosile din eocen, asemănătoare cu hienele; (și la sg.) mamifer din acest gen. – Din fr. ptérodon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pterodon
FENESTRÓN s. n. rotor al unui elicopter, în partea dinapoi a fuzelajului. (< fr. fenestron) Vezi definitia »
PARDÓN interj., s. n. 1. Interj. Iertați-mă! scuzați! ♦ (Ca protest) Ba nu (e așa)! să avem iertare! 2. S. n. (Înv.) Absolvire, scutire (de o pedeapsă sau de o obligație); iertare: scuză. – Din germ. Pardon, fr. pardon. Vezi definitia »
PITÓN s.m. Șarpe uriaș neveninos din regiunile tropicale. [< fr. python]. Vezi definitia »
TAMPÓN s. n. 1. bucată mare de vată sau de tifon sterilizat care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie. 2. disc metalic masiv, prevăzut cu un resort puternic, care primește șocurile dintre vagoanele de cale ferată, de tramvai etc. 3. accesoriu de birou, dintr-o placă recurbată pe care se așază hârtie sugativă. 4. substanță pentru împiedicarea unui anumit proces chimic. 5. (inform.) dispozitiv destinat a izola un lanț de tehnici situat în aval de particularitățile unui lanț în amonte. 6. (fig.) ceea ce amortizează șocuri, împiedică ciocniri. ♦ zonă ~ = zonă de protecție dintre două state menită a împiedica conflictele directe. (< fr. tampon) Vezi definitia »
BURBIÓN s.n. (Med.) Țesut mortificat, alb, care constituie partea centrală a unui furuncul. [Pron. -bi-on. / < fr. bourbillon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z