Definita cuvantului difuza
DIFUZÁ vb. I. 1. tr. A răspândi, a împrăștia, a propaga în diferite direcții mai ales unde de lumină, de căldură etc.; (spec.) a emite unde sonore prin radio; a transmite o emisiune radiofonică. 2. tr. A vinde, a pune în vânzare (o publicație). 3. intr. (Cu privire la molecule, particule) A se răspândi, a se amesteca (în masa altui corp). [< fr. diffuser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu difuza
REACTUALIZÁ, reactualizez, vb. I. Tranz. A face să fie din nou actual, a readuce în actualitate. [Pr.: re-ac-tu-a-] – V. reactualiza. Vezi definitia »
DEDURIZÁ vb. I. tr. (Tehn.) A îndepărta excesul de săruri de calciu și magneziu din apă. [Cf. fr. dedurcir]. Vezi definitia »
ISLAMIZÁ vb. tr., refl. a (se) converti la islamism; a da un caracter islamic. (< fr. islamiser) Vezi definitia »
VIZÁ1, vizez, vb. I. Tranz. A aplica o viză pe un act oficial, pentru a-i da valabilitate. – Din fr. viser. Vezi definitia »
SPECIALIZÁ vb. I. 1. refl. A se consacra studiului și aplicării unei discipline, unei ramuri speciale a științei, a tehnicii etc.; a deveni specialist. 2. tr. (Despre procese de producție) A limita numai la anumite produse. ♦ A perfecționa. [Pron. -ci-a-. / cf. fr. spécialiser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z