Definita cuvantului disartroză
DISARTRÓZĂ s.f. (Med.) Mobilitate anormală a unei articulații. [< fr. dysarthrose, cf. gr. dys – greu, arthrosis – articulație].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu disartroză
DIGENÉZĂ s. f. reproducție alternativă, sexuată și asexuată. (< fr. digenèse) Vezi definitia »
RENÓNSĂ s. f. (la jocul de cărți) refuz de a da culoarea cerută. (< fr. renonce) Vezi definitia »
SUBSIDÉNȚĂ s. f. 1. (met.) mișcare de coborâre a unor mase de aer atmosferic, însoțită de încălzirea acestora. 2. scufundare lentă și progresivă a fundului unui bazin sau a unei depresiuni, odată cu sedimentarea acestora. ◊ proces de coborâre lentă a suprafeței solului ca urmare a pierderii unor componente ale acestuia. (< fr. subsidence, lat. subsidentia) Vezi definitia »
gonadotropínă s.f. Hormon secretat de placentă, cu acțiune asupra ovarelor. (< germ. gonadotropin) Vezi definitia »
SPÁDĂ s.f. (Iht.) Pește marin din fam. xiphiide (pești-sabie), numit și peste-cu-spadă sau xifie (Xiphias gladius), cu un corp fusiform de până la 4 m lungime, ca adult lipsit de solzi, caracterizat prin maxilarul superior alungit în formă de spadă, aprox. 1/3 din lungimea sa, lipsit de dinți, cu marginile ascuțite ca niște cuțite, iar cel inferior mult mai scurt. Se pescuiește preponderent în Marea Mediterană și în Atlantic, fiind foarte apreciat ca pește de consum, cu carne albă, delicată; it. pesce spada; fr. espadon; engl. swordfish; germ. Schwertfisch; v. sabie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z