Definita cuvantului discreționar
DISCREȚIONÁR, -Ă adj. Arbitrar. ◊ Puteri discreționare = puteri date unei autorități de a lua măsurile pe care le socotește necesare în anumite împrejurări și în afara legii. [Pron. -ți-o-. / < fr. discrétionnaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu discreționar
DISTÁR s.n. Lentilă negativă (divergentă) gravată în dioptrii, care se aplică în același mod ca un filtru colorat în fața obiectivului de fotografiat pentru a permite cuprinderea unei deschideri unghiulare mai mari. [< germ. Distar]. Vezi definitia »
EMISÁR s.m. Trimis al unui stat, însărcinat cu o misiune specială, secretă; (p. ext.) însărcinat cu o misiune oarecare. [Cf. fr. émissaire, lat. emissarius]. Vezi definitia »
ACȚIONÁR, -Ă (‹ fr.) s. m. și f. Posesor de acțiuni (II). Într-o societate financiară, comercială, productivă, a. este un asociat și în această calitate are dreptul: să participe la beneficiile societății sub forma încasării dividendelor, să participe la adunarea generală a societății, să primească rambursarea valorii nominale a acțiunilor prin remize simple (titlu la purtător) sau prin transfer asupra registrului societății (titlu nominativ). Vezi definitia »
GEOSTAȚIONÁR, -Ă adj. (despre sateliți artificiali) care se rotește o dată cu Pământul. (< fr. géostationnaire, engl. geostationary) Vezi definitia »
ANTOZOÁR, antozoare, s. n. (La pl.) Clasă de celenterate care cuprinde polipii izolați sau grupați în colonii; coralier (Anthozoa); (și la sg.) animal din această clasă. [Pr.: -zo-ar] – Din fr. anthozoaires. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z