Definita cuvantului disociație
DISOCIÁȚIE s.f. 1. Descompunere a moleculelor în atomi sau în grupuri de atomi; disociere. 2. Facultatea de separare, de despărțire, de a face disocieri. [Pron. -ci-a-, gen. -iei, var. disociațiune s.f. / cf. fr. dissociation, lat. dissociatio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu disociație
CONVÉCȚIE, convecții, s. f. 1. Mișcare ascendentă a aerului, de natură termică sau dinamică. 2. Mișcare de ansamblu a particulelor unui fluid. ◊ Convecția căldurii = transmiterea căldurii cu ajutorul curenților de fluid naturali sau artificiali. Curenți de convecție = mișcare pe verticală a părtilor unui fluid, determinată de inegalitatea densităților acestor părți. Convecție electrică = deplasare macroscopică a unui mediu încărcat cu electricitate. – Din fr. convection. Vezi definitia »
DISPEPSÍE s.f. Digestie grea. [Gen. -iei. / < fr. dyspepsie, cf. lat. dyspepsia < gr. dys – dificil, pepsis – digestie]. Vezi definitia »
CLINOMANÍE s. f. preferință obsesivă, pentru poziția culcat, pentru pat. (< fr. clinomanie) Vezi definitia »
ETIZÍE s.f. (Med.) Slăbire extremă a corpului, datorită unei boli cronice. [Gen. -iei. / < fr. étisie]. Vezi definitia »
MICROBIOLOGÍE s. f. Ramură a biologiei care se ocupă cu studiul morfologiei și fiziologiei microorganismelor, precum și cu metodele de combatere a microorganismelor patologice pentru animale și plante și de folosire a celor utile. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. microbiologie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z