Definita cuvantului dispersional
DISPERSIONÁL, -Ă adj. Referitor la dispersie. ◊ Analiză dispersională = metodă statistică matematică de analiză cantitativă a datelor de observație care depind de mai mulți factori cu acțiune concomitentă, pentru a găsi factorii esențiali și a estima efectul lor. [Pron. -si-o-. / cf. engl. dispersional].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dispersional
PECTORÁL, -Ă I. adj. 1. referitor la piept. ◊ (s. m.) (mușchi) al pieptului. 2. în bolile de piept. II. s. n. 1. pieptar de metal, piesă a armurii romane. 2. bucată de stofă ornată cu pietre scumpe, pe care o purtau pe piept faraonii, la egipteni și marele preot, la evrei. (< fr. pectoral, lat. pectoralis) Vezi definitia »
BRONHIÁL, -Ă, bronhiali, -e, adj. Care ține de bronhii, privitor la bronhii. [Pr.: -hi-al] – După fr. bronchial. Vezi definitia »
DIRECȚIONÁL, -Ă adj. care orientează, care arată direcția. ◊ (despre radio) care emite pe un fascicul puțin divergent; directiv. ♦ antenă ~ă = antenă de emisie sau recepție dotată cu directivitate. (< fr. directionnel) Vezi definitia »
FAMILIÁL, -Ă adj. Referitor la familie, de familie. [Pron. -li-al. / < fr. familial]. Vezi definitia »
GEOTERMÁL, -Ă, geotermali, -e, adj. (Despre izvoare) Cu apă caldă sau fierbinte. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géothermal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z