Definita cuvantului dixieland
DIXIELÁND s.n. Prelucrarea de către muzicienii albi a stilului de jaz negru din New Orleans. [Pron. dixilen, var. dixie s.n. / < americ. dixieland, cf. „țara Dixie”, poreclă dată statelor sudice din S.U.A.].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dixieland
DIXIELÁND s.n. Prelucrarea de către muzicienii albi a stilului de jaz negru din New Orleans. [Pron. dixilen, var. dixie s.n. / < americ. dixieland, cf. „țara Dixie”, poreclă dată statelor sudice din S.U.A.]. Vezi definitia »
șezi blând! expr. (reg.) stai cuminte!, liniștește-te! Vezi definitia »
FÓRHEND s. n. (tenis) lovitură de dreapta a mingii, care se execută din poziția de așteptare, după care racheta se retrage înapoi și puțin în sus, concomitent cu răsucirea trunchiului spre dreapta. (< engl. forehand) Vezi definitia »
AUCKLAND [óuclənd], oraș în Noua Zeelandă (Insula de Nord), port la Oc. Pacific; 841,7 mii loc. (1988, cu suburbiile). Cel mai mare oraș al țării. Nod de comunicații. Aeroport internațional. Ind. textilă, prelucr. metalelor, chimică, a piel., mat. de constr., alim. Șantiere navale. Universitate (1882). Muzeu al artei maori. Capitala țării (1840-1865). Vezi definitia »
BLÂND, -Ă, blânzi, -de, adj., s. f. I. Adj. 1. (Despre oameni) Care este omenos, pașnic, prietenos; blajin. ♦ (Despre fapte, sentimente etc.) De om bun. ♦ (Despre animale) Care nu fuge de om; care nu se sperie. 2. Fig. (Despre timp, natură etc.) Care nu este aspru, care nu este excesiv, care este plăcut. II. S. f. (Pop.) Urticarie. – Lat. blandus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z