Definita cuvantului puerperalitate
PUERPERALITÁTE s. f. (Med.) Stare a femeii de la fecundație până la sfârșitul lăuziei. [Pr.: pu-er-] – Din fr. puerpéralité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu puerperalitate
IÚTE, iuți, adj. 1. Care acționează sau reacționează repede; expeditiv, prompt; care se produce repede, prompt. Om iute. Replică iute. ♦ Care fuge, aleargă, înaintează repede, rapid. Cal iute. Mers iute. ♦ (Adverbial) În grabă, repede, imediat, îndată. S-a dus iute acolo. ♦ Care se produce cu tărie, cu forță. Ploaie iute. 2. Care se enervează, se supără, se mânie ușor; irascibil; violent. 3. Care are gust înțepător; care produce o senzație gustativă usturătoare; picant. Mâncare iute. Gust iute. ♦ Care produce o senzație olfactivă înțepătoare și neplăcută. Miros iute. – Din sl. ljutŭ. Vezi definitia »
FEBRICITÁTE s. f. Tendință de a face febră. – Din fr. fébricité. Vezi definitia »
ATEMPORABILITÁTE s.f. Trăsătură a gândirii metafizice, care constă în interpretarea obiectivistă, în afara cadrului istoric, a fenomenelor. [Cf. it. atemporalità]. Vezi definitia »
este o masa de fluid aflata in miscare Vezi definitia »
FISCALITÁTE s. f. Sistem de percepere a impozitelor și taxelor prin fisc. ♦ Totalitatea obligațiilor fiscale ale cuiva. – Din fr. fiscalité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z