Definita cuvantului dominantă
DOMINÁNTĂ s.f. 1. (Muz.) Treapta a cincea a oricărei game diatonice. 2. Parte, trăsătură caracteristică, fundamentală. ♦ Nuanță coloristică sau culoare în exces într-o imagine cinematografică, un diapozitiv sau o fotografie în culori. 3. Focar de excitație puternică, precumpănitor la un moment dat, în activitatea nervoasă superioară. 4. (Genet.) Capacitate a unei gene de a se manifesta. [< it. dominante].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dominantă
HERMENEÚTICĂ s. f. Știința și arta interpretării textelor vechi, în special biblice; știința exegezei. ♦ Știința sau metoda interpretării fenomenelor culturii spirituale. [Var.: ermenéutică s. f.] – Din fr. herméneutique, germ. Hermeneutik. Vezi definitia »
FIBRÍNĂ s.f. Substanță organică proteică aflată în sânge și care intervine în procesul de coagulare. [< fr. fibrine]. Vezi definitia »
JÁLBĂ, jalbe, s. f. (Pop.) Plângere, reclamație, făcută în scris. ◊ Expr. (Fam.) A umbla (sau a merge, a veni etc.) cu jalba în proțap = a cere insistent (și ostentativ) un drept sau o favoare. [Pl. și: jălbiVar.: jálobă s. f.] – Din sl. žalĩba. Cf. bg. žalba. Vezi definitia »
BACILÓZĂ s.f. Boală provocată de bacili; (impr.) tuberculoză pulmonară. [< fr. bacillose]. Vezi definitia »
AGENTÚRĂ s. f. 1. serviciu de informare, de spionaj în slujba unui stat străin, a unor interese străine. 2. casă de afaceri condusă de un agent (1); afacerile efectuate; agenție. (< germ. Agentur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z