Definita cuvantului dompta
DOMPTÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A supune, a îmblânzi (fiare). ♦ (Fig.) A înfrâna, a stăpâni. [< fr. dompter].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dompta
SUPRALICITÁ, supralicitez, vb. I. Intranz. A oferi la o licitație un preț mai mare decât prețul oferit de cineva anterior. ♦ Fig. A exagera în aprecierea unui fapt, în folosirea unui procedeu etc. – Supra- + licita (după fr. surenchérir). Vezi definitia »
AVORTÁ vb. intr. 1. a pierde fătul prin avort. 2. (despre plante) a nu ajunge la dezvoltare completă, pierzând florile și nelegând fructe. 3. (fig.) a eșua. (< fr. avorter, lat. abortare) Vezi definitia »
EXORBITÁ vb. intr. 1. (despre un astru) a ieși din orbită. 2. (fig.) a întrece măsura; a trece peste ceea ce se cuvine. (după it. esorbitare) Vezi definitia »
MINAMÁTA s. f. complex de tulburări care apar ca urmare a consumului de pește contaminat prin dejecții industriale în care există mercur; otrăvire cu mercur. (< fr. minamata) Vezi definitia »
CĂPĂTÁ, cápăt, vb. I. Tranz. 1. A obține un lucru solicitat, a primi (în dar sau de pomană). ◊ Loc. adj. De căpătat = primit de pomană, obținut prin cerșeală. 2. A câștiga; a agonisi; a dobândi prin... – Lat. pop. capitale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z