Definita cuvantului dorsal
DORSÁL, -Ă adj. Referitor la partea din spate, posterioară a corpului sau a unui organ. // s.f. (Geol.) 1. Formă complexă de relief care se întinde pe zeci de mii de kilometri pe fundul oceanelor, separând două bazine. 2. Lanț muntos care se întinde pe spațiul unui continent. ♦ Relief mai puțin accidentat care separă unități de relief mai joase. 3. Dorsală barometrică = linie sinuoasă care unește punctele de mare presiune. [Cf. fr. dorsal, it. dorsale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dorsal
INTRAARTERIÁL, -Ă adj. (anat.) în, din interiorul unei artere. (< fr. intra-artériel) Vezi definitia »
CAUDÁL, -Ă adj. (Biol.) De la coadă, care ține de coadă. [Pron. ca-u-. / cf. fr. caudal, it. caudale < lat. cauda – coadă]. Vezi definitia »
UNIDIRECȚIONÁL, -Ă adj. Care are loc, se propagă într-o singură direcție. ♦ (Despre aparate) Care recepționează sau transmite unde într-o singură direcție. [Cf. fr. unidirectionnel, it. unidirezionale]. Vezi definitia »
PERIFERIÁL, -Ă adj. (Liv.) Periferic. [Pron. -ri-al. / cf. fr. périphérial]. Vezi definitia »
PROCESUÁL, -Ă, procesuali, -e, adj. 1. Care se referă la proces (1) sau la procedura unui proces, care ține de proces sau de procedura lui. 2. Care se desfășoară în etape succesive specifice dezvoltării fenomenului; treptat, gradat. [Pr.: -su-al] – Din it. processuale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z