Definita cuvantului dozaj
DOZÁJ s.n. 1. Dozare. 2. Proporție între elementele unui amestec. 3. Operație de echilibrare a unui submarin prin adăugarea sau scoaterea lestului. [Cf. fr. dosage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dozaj
CAROSÁJ, carosaje, s. n. Unghiul de înclinare a roții unui automobil în raport cu verticala, unghi prescris de constructor pentru ameliorarea uzurii pneurilor și a aderenței acestora în funcție de sarcină (carosaj pozitiv) sau de intrarea în viraj (carosaj negativ). – Din fr. carossage. Vezi definitia »
TONÁJ, tonaje, s. n. Masă sau greutate a unui corp exprimată în tone. ♦ Spec. Capacitate a unei nave exprimată în tone-registru. ♦ Spec. Greutate a unui tren sau a unui autocamion exprimată în tone. ♦ Spec. Greutate maximă de încărcătură pe care o poate suporta un vagon sau un autocamion. – Din fr. tonnage. Vezi definitia »
PORTÁJ s. n. parte a unui fluviu unde ambarcațiile trebuie transportate pe uscat. (< fr. portage) Vezi definitia »
SPIONÁJ s. n. activitate întreprinsă pentru a obține pe ascuns secrete militare, politice etc. (după fr. espionnage, it. spionaggio) Vezi definitia »
FRETÁJ s. n. ansamblu constituit din două sau mai multe tuburi coaxiale montate forțat unul în altul. (< fr. frettage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z