Definita cuvantului doză
DOZĂ2 s.f. 1. Cutie folosită mai ales la instalațiile electrice cu conducte în tuburi pentru a face legăturile dintre conducte și ramificații. 2. Aparat care produce un curent electric variabil sub acțiunea vibrațiilor pe care i le imprimă o placă de fonograf; picup. 3. (Fot.) Instrument ajutător pentru desfășurarea în bune condiții tehnice a developării filmelor. [< germ. Dose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu doză
LIENÍTĂ s. f. splenită. (< germ. Lienite) Vezi definitia »
PSIHOBIOGRÁMĂ s. f. examen al dezvoltării personalității în raport cu dezvoltarea biologică. (< psiho- + biogramă) Vezi definitia »
AEROBIÓZĂ s. f. mod de viață al microorganismelor aerobe; oxibioză. (< fr. aérobiose) Vezi definitia »
aoleálă, aoléli s.f. (pop.) văicăreală, plânset, lamentație Vezi definitia »
DERÍVĂ s. f. 1. unghi format de axul longitudinal al unei (aero)nave cu drumul de urmat sub acțiunea curenților. ♦ a merge (sau a fi) în ~ = a naviga în voia vântului, a valurilor și curenților. ◊ deplasare a ghețurilor de la poli. ♦ a fi în ~ = (fig.) a fi fără voință, fără energia necesară unei acțiuni. 2. unghi format, la tragerile indirecte cu tunul, de planul de tragere cu planul de ochire. 3. (tehn.) abatere într-un singur sens a valorii unei mărimi față de valoarea inițială. 4. partea verticală fixă a ampenajului unui avion sau planor. (< fr. dérive) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z