Definita cuvantului echivala
ECHIVALÁ vb. I. intr. A fi egal, a avea o valoare egală cu ceva. ♦ tr. (p. ext.) A traduce. ♦ tr. A face (ca o diplomă, un examen etc.) să aibă aceeași valoare cu altul (din altă țară, provenit din altă parte etc.). [Cf. fr. équivaloir, it. equivalere, lat. aequivalere < aequus – egal, valere – a valora].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu echivala
la adresa http://dexonline.ro/corect.php am gasit cateva explicatii pragmatice. Verbul „a fi” are un singur I pentru cele doua forme negative. As vrea sa adaug ca si verbul „a veni” are aceeasi particularitate : vii – nu vi sa vii – sa nu vi Fiind in strainatate mi-e greu sa va dau o sursa, dar cred ca orice carte de conjuagare a verbelor respectabila trebuie sa contina aceasta informatie. Vezi definitia »
ACTEONÉLA s.f. Gasteropod fosil cu cochilie globulară, fără ornamentații. (din lat. actaeonella) Vezi definitia »
DEZARTICULÁ vb. I. tr. 1. (med.; despre membre) a face să iasă din articulație. 2. (chir.) a amputa la nivelul unei articulații. II. refl. 1. (despre oase) a ieși din încheieturi. 2. a-și pierde coeziunea, a se dezmembra. (< fr. désarticuler) Vezi definitia »
ACIDULÁ, acidulez, vb. I. Tranz. A adăuga o cantitate de acid; a da unei soluții proprietățile unui acid; a acri ușor. – Din fr. aciduler. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z