Definita cuvantului ecvizetacee
ECVIZETACÉE s.f.pl. Familie de plante criptogame vasculare cu frunze foarte mici, solzoase și cu crengi verticale, având ca tip Equisetum; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, scris și equisetacee, var. ecvisetacee, sg. invar. / < fr. équisetacées].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ecvizetacee
SCROFULARINÉE s. f. pl. scrufulariacee. (< fr. scrofularinées) Vezi definitia »
MARÉE s. f. mișcare periodică de ridicare (flux) sau coborâre (reflux) a nivelului apelor mării sau oceanului (de două ori pe zi), datorită atracției gravitaționale a Lunii și a Soarelui. ♦ ~ atmosferică = variație periodică a presiunii atmosferice, provocată de variația temperaturii ori de atracția Lunii sau a Soarelui; ~ neagră = pânză de petrol din accidente ale petrolierelor, care plutește pe mare, poluând-o. (< fr. marée) Vezi definitia »
NIMFEACÉE s. f. pl. familie de plante angiosperme dicotiledonate acvatice: nufărul alb. (< fr. nymphéacées) Vezi definitia »
TAXACÉE, taxacee, s. f. (La pl.) Familie de plante gimnosperme lemnoase, cu frunze persistente în formă de ac, cu flori solitare la subsuoara frunzelor sau în spice și cu sămânța acoperită cu un înveliș cărnos (Taxaceae); (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. taxacées. Vezi definitia »
CULÉE, culee, s. f. 1. Canal prin care curge metalul de turnat din pâlnia de turnare în cavitatea formei. 2. Materialul solidificat în piciorul și pâlnia de turnare. 3. Infrastructura care se execută la capătul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia și a susține calea de acces pe pod. – Din fr. culée. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z