Definita cuvantului efuzio
EFUZIO- Element prim de compunere savantă cu sensul de „a răspândi”, „răspândire”. [< lat. effusio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu efuzio
GONIO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „unghi”. [Pron. -ni-o-. / < fr. gonio-, cf. gr. gonia]. Vezi definitia »
STUDIÓ s. n. 1. cameră de studiu, de lucru a unui artist; fotograf etc. 2. pat, divan cu o ladă pentru păstrarea lenjeriei și cu etajere pentru cărți. 3. încăpere amenajată special în vederea reproducerii și transmiterii cât mai perfecte a programelor de radio și tv. ◊ ansamblu de clădiri, instalații și amenajări speciale care deservesc procesul de turnare a filmelor. (< fr., engl., it. studio) Vezi definitia »
ÁGIO s.n. Spor pe care îl poate înregistra valoarea reală a unei monede sau a unei hârtii de valoare peste valoarea nominală. ♦ Diferență între valoarea nominală a monedei de argint și valoarea ei reală, exprimată în monedă de aur. [Pron. a-gi-o, pl. agiouri. / cf. fr. agio, it. aggio]. Vezi definitia »
BONIFACIO, numele a nouă papi. Mai importanți: B. VIII (Benedetto Caetani) (1294/1295-1303). A dat formularea cea mai categorică principiilor primatului universal al papalității, intrînd în conflict cu regele Franței, Filip IV cel Frumos, din ordinul căruia a fost arestat la Anagni (1303). Vezi definitia »
STUDIÓ s.n. 1. Cameră de studiu sau de lucru a unui artist, a unui fotograf etc. ♦ Pat, divan prevăzut cu o ladă pentru păstrarea lenjeriei și cu etajere pentru cărți. 2. Cameră, încăpere amenajată special în vederea reproducerii și transmiterii cât mai perfecte a programelor de radio și televiziune. ♦ Studio cinematografic = ansamblu de clădiri, instalații și amenajări speciate care deservesc procesul de turnare a filmelor. [Pron. -di-o. / < fr., engl. studio]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z