Definita cuvantului electrogravură
ELECTROGRAVÚRĂ s.f. Gravură obținută pe cale electrolitică. [< fr. électrogravure].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu electrogravură
SUBFILIÁLĂ, subfiliale, s. f. Secție a unei întreprinderi sau instituții mai mică decât filiala. [Pr.: -li-a-] – Sub1- + filială. Vezi definitia »
MARTENSITĂ, martensite, s.f. Rețea tetragonală suprasaturată și metastabilă la aliajele Fe-C în stare calită (saramură, apă, ulei, aer, criogenic) Vezi definitia »
pareátcă2, parétce, s.f. (înv. și reg.) cârpă, zdreanță. Vezi definitia »
a băga în aceeași oală expr. a judeca două sau mai multe persoane / chestiuni etc. după aceleași criterii. Vezi definitia »
TOÁCĂ, toace, s. f. 1. Placă de lemn sau de metal pe care se bate ritmic cu unul sau cu două ciocănele, pentru a anunța începerea serviciului religios sau anumite momente ale lui la biserică sau la mănăstire; p. ext. sunetul produs de această bătaie. ◊ Expr. Uscat (ca o) toacă (sau ca toaca) = foarte slab. A ști și toaca în (sau din) cer = a ști multe lucruri; a face pe atotștiutorul, pe înțeleptul. (Pop.) Ucigă-l toaca = a) (în imprecații) lua-l-ar dracul!; b) diavolul, dracul. ♦ Placă de metal în care se bate pentru a da anumite semnale pe șantiere, în ateliere etc. 2. (Pop.) Timp al zilei, după răsăritul soarelui sau înainte de apus, când se oficiază liturghia sau vecernia la biserică. 3. (Art.) Numele popular al constelației Pegas. – Din toca (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z