Definita cuvantului elinvar
ELINVÁR s.n. Aliaj de fier, nichel, crom și tungsten, a cărui elasticitate nu este influențată de schimbările de temperatură. [< fr. élinvar].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu elinvar
NECTÁR s. n. 1. Suc (dulce) secretat de glandele nectarifere ale plantelor și care, colectat de albine, este transformat în miere. 2. (În mitologia greacă) Băutură a zeilor despre care se credea că dă nemurire celor care o gustă. ♦ P. ext. Băutură minunată, delicioasă. 3. Băutură preparată pe baza sucului natural extras din fructe. Nectar de caise. – Din ngr. nektar, lat., fr. nectar, germ. Nektar. Vezi definitia »
PAR2, -Ă, pari, -e, adj. (Despre numere întregi, puteri etc.) Divizibil cu numărul doi. – Din lat. par. Vezi definitia »
BAR, baruri, s. n. 1. Local public unde consumatorii sunt serviți stând în picioare sau pe scaune speciale, în fața unei mese înalte, în formă de tejghea; (prin restricție) tejghea în localurile publice, la care se servesc băuturi. 2. Local luxos de petrecere; cabaret. – Fr. bar. Vezi definitia »
VATICINÁR, -Ă adj. vaticinant. (< fr. vaticinaire, lat. vaticinarius) Vezi definitia »
HEPÁR s.n. (Anat.) Ficat. ♦ Extract de ficat, cu acțiune de stimulare a hematopoiezei și de regenerare a celulei hepatice. [Nume comercial, cf. gr. hepar – ficat]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z